couscous-met-geroostere-groenten-1

Couscous met geroosterde groenten

We aten eigenlijk nooit couscous hier thuis, maar daar gaat met deze couscous met geroosterde groenten zeker verandering in komen!
Het is namelijk echt superlekker en nog heel makkelijk en snel te maken ook.

Met couscous kan je naar hartelust variëren. Er bestaan echt eindeloos veel lekkere combinaties.
Voeg bijvoorbeeld stukjes gebakken kipfilet toe voor een niet-vegetarische versie, of een handje rozijnen voor een zoete touch. Ook groenten als aubergine of wortel doen het erg goed in dit gerecht.

Deze couscous heeft wel wat weg van een salade. Je kan hem warm eten, of op kamertemperatuur serveren.
Overgebleven couscous is de volgende dag trouwens ook nog erg lekker als lunch.

couscous-met-geroosterde-groenten-3 couscous-met-geroosterde-groenten-2

Marokkaanse couscous met geroosterde groenten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3-4 personen
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • twee handjes witte amandelen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 225 gram couscous
  • 1 theelepel kurkuma
  • 225 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
  • 125 gram kikkererwten, afgespoeld
  • Handje gehakte verse munt en koriander
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in dunne plakjes en de uien in parten
  3. Spreid de groeten uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie
  4. Laat de groenten ca. 20 minuten in de oven roosteren. Schep ze halverwege door elkaar
  5. Maak als je groenten nog tien minuten in de oven moeten de couscous:
  6. Voeg de kurkuma en de couscous toe aan de warme bouillon en laat 10 minuten wellen
  7. Maak intussen de dressing door de komijn, gedroogde koriander, kaneel, knoflook en citroensap te mengen met 3 eetlepels olijfolie
  8. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de pan en zet opzij.
  9. Roer de couscous los met een vork en doe in een grote schaal
  10. Meng er de geroosterde groenten, kikkererwten, verse kruiden en de dressing door
  11. Garneer met de geroosterde amandelen en wat achtergehouden verse munt en koriander

couscous met geroosterde groenten

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Couscous met geroosterde groenten”

  1. Was heerlijk Marianne. Ik heb verse munt gebruikt volgens je recept maar gedroogde munt lijkt me ook erg lekker bij dit gerecht. Superlekker en het mooiste is… ik heb nog voldoende over voor morgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *