Clafoutis met frambozen van Anouk

Clafoutis is echt zo’n nagerecht dat er indrukwekkend uitziet en super lekker smaakt. Je zou het niet zeggen, maar het maken van deze clafoutis kost je eigenlijk maar vijf minuten. De oven doet de rest!

Omdat er geen verse frambozen te krijgen waren heb ik diepvries frambozen gebruikt, wat heel goed werkt. Je hoeft de frambozen niet eerst te ontdooien, maar kunt ze direct uit de diepvries gebruiken.

Het recept voor dit heerlijke dessert komt van collega blogger Anouk. Ik mocht dit recept van haar met jullie delen.
Op haar blog zijn nog veel meer heerlijke recepten te vinden. Zeker een kijkje waard dus!
clafoutis3

Clafoutis met frambozen van Anouk
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 65 gram bloem
  • 2 eieren
  • 160 ml melk
  • 60 gram suiker + 1 flinke eetlepel voor het bestrooien van de bakvorm
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram (diepvries)frambozen
  • Poedersuiker (voor garnering)
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Klop in een grote kom een glad beslag van de bloem, eieren, melk suiker, vanillesuiker en citroensap
  3. Bestrooi de bodem van een quichevorm of lage ovenschaal met 1 flinke eetlepel suiker
  4. Verspreid de frambozen over de vorm en giet het beslag hier overheen
  5. Zet in het midden van de oven en laat in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden
  6. Serveer warm, royaal bestrooid met poedersuiker

clafoutis2