Citroen krieltjes uit de oven

Er zijn oneindig veel manieren om aardappels klaar te maken. Roosteren in de oven is één van mijn favorieten. Vooral met citroen en knoflook!
Je hoeft de krieltjes niet eerst voor te koken. Snijd gewoon de grote exemplaren een keer doormidden en leg ze op de bakplaat.
Door de citroensap smaken de krieltjes lekker fris en zomers. Heerlijk bij kip een stukje kip of vis.
De knoflooktenen worden in de oven heerlijk zoet van smaak. Niet weggooien dus, maar lekker opeten!

citroenaardappeltjes 3 citroenaardappeltjes 2

Citroen krieltjes uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3 personen
Ingrediënten:
  • 600 gram krieltjes in de schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 4 knoflooktenen
  • Zeezout en peper
  • Een paar takjes peterselie, voor garnering
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de grote krieltjes doormidden en leg de aardappels op een bakplaat
  3. Meng de olijfolie met de citroensap en meng door de aardappels
  4. Leg de knoflooktenen heel en ongepeld tussen de aardappels en bestrooi met zeezout en peper
  5. Laat de krieltjes in ca. 25-30 minuten gaar worden in de oven
  6. Schep ze halverwege de baktijd even om
  7. Bestrooi de geroosterde aardappels voor het serveren met wat gehakte peterselie

citroenaardappeltjes 4

Een gedachte over “Citroen krieltjes uit de oven”

Reacties zijn gesloten.