Broodje paddenstoelen uit de oven

Wat het weer betreft ben ik echt geen fan van de herfst.
Maar van dit soort lekkere herfstgerechtjes kan ik wel heel erg blij worden hoor!

In de zomer lunch ik het liefst met een salade, maar nu het koud is buiten heb ik liever iets warms tussen de middag.
Deze broodjes zijn ideaal als lunch of als avondeten met een kopje soep erbij.

broodje-paddestoelen-uit-de-oven-2 broodje-paddestoelen-uit-de-oven-1

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 2 plakjes waldkornbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • handje geraspte Gruyère kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de grill van de oven voor en leg het brood op een bakplaat
  2. Halveer het knoflookteentje en wrijf het brood hiermee in
  3. Rooster het brood onder de grill aan beide kanten ca.2 minuten
  4. Verhit intussen wat olie of boter in een koekenpan en fruit het sjalotje even aan
  5. Voeg de champignons en de tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn
  6. Breng op smaak met peper en zout en schep de paddenstoelen op het geroosterde brood
  7. Bestrooi met de geraspte Gruyère en schuif weer onder de grill tot de kaas gesmolten is

broodje-paddenstoelen-uit-de-oven-5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Broodje paddenstoelen uit de oven”

  1. Hoi Marianne,

    Ik vond dit recept via een voorstel van Pinterest.
    Heb het vandaag gemaakt als lunch met volkoren sneetjes.
    Smaakte heerlijk!
    Bedankt voor het delen van het recept.

    Als lunch de gepofte zoete aardappel met komijn-koriandersaus ook nog een keer maken.
    De ovenschotel met kip en zoete aardappel staat op de ’to do list’ voor deze week 😉

Reacties zijn gesloten.