Broccoli met geitenkaas en crème fraîche

Broccoli eten wij altijd standaard met een kaas sausje. Niks mis mee natuurlijk,  maar een keer iets anders is ook wel eens lekker.

Ik heb altijd al een zwak gehad voor gegratineerde gerechten. Om een of andere reden smaken dingen gewoon lekkerder onder een laagje gesmolten kaas.
Broccoli en geitenkaas is een super lekkere combi, helemaal met wat amandel schaafsel erover.
Ik gebruikte Old White geitenkaas, maar je kan natuurlijk ook andere pittige geitenkaas gebruiken.

In mijn oven had de broccoli vijf minuten nodig. Elke oven is natuurlijk anders, dus je kan er het beste even bij blijven om de boel in de gaten te houden. Wanneer het amandel schaafsel mooi donker begint te worden is de broccoli klaar.

Broccoli gegratineerd met geitenkaas en creme fraiche 1 Broccoli gegratineerd met geitenkaas en creme fraiche 3 Broccoli gegratineerd met geitenkaas en creme fraiche 2

Broccoli met geitenkaas en crème fraîche
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
  • 1 grote stronk broccoli
  • 125 gram crème fraîche
  • Handje geraspte oude geitenkaas
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
Bereiden:
  1. Snijd de broccoli in roosjes
  2. Kook de broccoliroosjes tot ze beetgaar zijn
  3. Verwarm intussen de grill voor
  4. Giet af en doe in een ovenschaal
  5. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en twee eetlepels water (of witte wijn)
  6. Verdeel de crème over de broccoli en bestrooi met het amandelschaafsel
  7. Zet de ovenschaal voor ca. 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en het amandelschaafsel bruin begint te worden

Broccoli gegratineerd met geitenkaas en creme fraiche 5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren