Bolognesesaus

Je zou het niet zeggen als je hem proeft, maar deze makkelijke bolognesesaus is zo gemaakt!Een kwestie van alles bij elkaar in een grote pan en pruttelen maar!
Hoe langer je hem laat pruttelen, des te lekkerder hij wordt.
Ik zet deze bolognesesaus vaak ’s ochtends al op het vuur en laat hem lekker de hele dag pruttelen.
De saus is het lekkerst als je hem een dag van tevoren maakt. Dan krijgen smaken de kans om  goed door te trekken.

Dit recept is voor ca. 6 tot 8 personen, dus perfect voor een etentje met familie of vrienden.
Overgebleven saus is prima in te vriezen.
Makkelijk dus voor dagen waarop je geen tijd (of zin) hebt om te koken!

Bolognesesaus bew

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree (140gr)
  • 2 flessen sugocasa van ca. 690 gram per stuk (grand italia)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 el gedroogde italiaanse kruiden
Bereiden:
  1. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de spekreepjes even aan
  2. Voeg het gehakt toe en bak mee tot het gaar is
  3. Voeg de groenten en de knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee
  4. Voeg de sugocasa, tomatenpuree, rode wijn en de kruiden toe
  5. Laat minimaal 2,5 uur op laag vuur pruttelen onder af en toe roeren
  6. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipoeder of pikante paprikapoeder

 

Een gedachte over “Bolognesesaus”

Reacties zijn gesloten.