Boeuf Stroganoff

Stroganoff  is echt een van de favorieten uit mijn jeugd.
Als we vroeger bij ons thuis echt trek hadden in iets lekkers, maakte mijn vader Boeuf Stroganoff.
En nu heb ik van mijn ouders het recept gekregen om met jullie te delen!

Stroganoff

Ik heb het recept wel een klein beetje aangepast.
Zo heb ik er champignons ingedaan (mijn vader en broertje haten champignons) en de hoeveelheid wodka verdubbeld.
Verder heb ik kogelbiefstuk gebruikt in plaats van ossenhaas, maar ik denk dat ik de volgende keer toch voor ossenhaas ga.
Biefstuk scheelt natuurlijk wel flink in prijs, maar ossenhaas is toch net een stukje malser.
Voor een iets minder dure versie kan je eventueel ook varkenshaas gebruiken in plaats van biefstuk of ossenhaas.

Wat de hoeveelheid wodka betreft moet je denk ik gewoon even uitproberen wat je lekker vindt. Ik houd er wel van als je de wodka goed kunt proeven, dus bij mij gaat er een flinke scheut in.
Voeg gewoon kleine beetjes tegelijk toe en proef even tussendoor. Zo merk je vanzelf wat voor jou de juiste hoeveelheid is.

Stroganoff

Boeuf stroganoff
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 500 gram biefstuk of ossenhaas in reepjes
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 3 dl water
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • ca. 5 eetlepels Wodka (of meer naar smaak)
Bereiden:
  1. Kruid het vlees met peper, zout en de paprikapoeder
  2. Bak het vlees in een ruime koekenpan of hapjespan mooi rosé, leg op een voorverwarmd bord en dek af met alufolie
  3. Bak in dezelfde pan als het vlees de champignons en ui even aan. Voeg de knoflook toe en laat alles bakken tot de champignons bruin zijn
  4. Strooi de bloem erover meng door elkaar
  5. Voeg de tomatenpuree en 3 dl water toe en verkruimel de bouillontablet boven de pan
  6. Roer alles goed door zodat je een gebonden saus krijgt
  7. Laat de saus nog een minuut of vijf op laag vuur pruttelen
  8. Roer de crème fraîche en de peterselie door de saus en voeg het vlees (met jus) toe.
  9. Verwarm de wodka in een klein pannetje. Zet de afzuigkap uit en steek de wodka aan. Schenk de brandende wodka over de saus en roer door.
  10. Lekker met rijst en sperzieboontjes

StroganoffBewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *