Bloemkool met knoflook en Parmezaanse kaas

We aten vroeger regelmatig bloemkool thuis. Altijd gekookt en altijd met een kaassausje.
Nu is er natuurlijk niks mis met ouderwetse gekookte bloemkool. Maar een keer iets anders is ook wel lekker, toch?
Voor dit recept heb ik de bloemkool eerst even gekookt en daarna geroosterd in de oven met knoflook en olijfolie.
Heel simpel, maar echt heel lekker!

De bloemkool is nog lekker knapperig als hij uit de oven komt.
Houd je meer van wat zachtere bloemkool, blancheer de roosjes dan een paar minuten langer voor ze de oven ingaan.

bloemkool-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas-1 bloemkool-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas-3

Bloemkool met knoflook en Parmezaanse kaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 middelgrote bloemkool
  • ca. 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer deze ca. 6 minuten in kokend water
  3. Giet de bloemkool af en laat goed uitdampen
  4. Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes
  5. Leg de bloemkool in een ovenschaal
  6. Voeg de olijfolie en knoflook toe en hussel alles goed door elkaar
  7. Laat de bloemkool 20 minuten roosteren in de oven, schep na tien minuten even om
  8. Schep de Parmezaanse kaas door de bloemkool en zet voor 5-10 minuten terug in de oven
  9. Serveer met de gehakte peterselie en wat extra geraspte Parmezaan

bloemkool met knoflook-en-parmezaanse-kaas-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren