Bitterballen van boerenkoolstamppot

Bitterballen zijn een guilty pleasure waar ik maar moeilijk nee tegen kan zeggen.

Vorige week hadden we net niet genoeg stamppot over om nog een keer met z’n vieren van te eten.
In de Foodies stond een recept voor bitterballen van stamppot zuurkool. Echt zo’n leuk idee!
Ik besloot het te proberen met mijn restje stamppot boerenkool en met succes!

Bitterballen van boerenkoolstamppot zijn natuurlijk niet heel gezond,  maar wel een stukje minder slecht dan gewone bitterballen.
En het is een hele leuke en lekkere manier om een restje stamppot op te maken!

boerenkool-bitterballen-3 boerenkool-bitterballen-2

Bitterballen van boerenkoolstamppot
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 20-24 stuks
Ingrediënten:
  • Restje boerenkoolstamppot (ca. 300 gram, goed koud uit de koelkast)
  • 2 eiwitten
  • paneermeel
  • bloem
Bereiden:
  1. Verwarm de frituurpan op 180 graden
  2. Rol balletjes van de boerenkoolstamppot
  3. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en rol ze als laatste door het paneermeel
  4. Frituur de bitterballen ca. 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn
  5. Lekker met mosterd of piccalilly

 

boerenkoolstamppot-bitterballen-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren