Bietentaartje met geitenkaas

Bietjes en geitenkaas is een combinatie waar ik maar geen genoeg van krijg. Dit bietentaartje is dan ook een blijvertje wat mij betreft!

Ik wilde het mezelf niet te moeilijk maken. Het moest een snel in elkaar te zetten taartje zijn, maar natuurlijk wel lekker. En dat is gelukt!
Ik heb koelvers bladerdeeg gebruikt van Tante Fanny. Het bakpapier zit er al onder, dus je kan het zo uitrollen op je bakplaat en beleggen. Makkelijker kan bijna niet.
Voor dit bietentaartje heb ik vacuüm verpakte gekookte bietjes gebruikt. Verse bietjes waren misschien nóg lekkerder geweest, maar dan had ik ze eerst moeten roosteren in de oven. Gekookte bietjes is een stuk sneller, want die hoef je alleen even in plakjes te snijden.

Je kan overgebleven stukjes taart trouwens prima een dag bewaren en weer opwarmen in de oven.
Wij kregen het taartje de eerste dag niet op, dus ik heb hem in alufolie ingepakt. De volgende dag heb ik hem met alufolie en al voor 10 minuten in een warme oven gelegd en dat ging helemaal prima.

bietentaartje met geitenkaas 2 bietentaartje met geitenkaas 5 bietentaartje met geitenkaas 3 bietentaartje met geitenkaas 6

Bladerdeeg taartje met bietjes en geitenkaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8 stukken
Ingrediënten:
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram geitenkaas
  • 200 gekookte rode bietjes
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • Voor de topping:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • ½ theelepel honing
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • Handje gehakte walnoten
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat en vouw aan de randen 1 cm om
  3. Bestrijk het deeg met 1 eetlepel van de olijfolie
  4. Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel over het deeg
  5. Strooi de gehakte dille over de kaas
  6. Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg op de geitenkaas
  7. Bestrijk de bietjes met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat peper
  8. Laat het taartje in ca. 20 minuten gaar worden in de oven
  9. Meng voor de topping de olijfolie met de honing en balsamico azijn
  10. Sprenkel de dressing over het bietentaartje en bestrooi met gehakte dille en walnoten

bietentaartje met geitenkaas 1

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 gedachten over “Bietentaartje met geitenkaas”

  1. Wat voor soort van geitenkaas gebruik jij. Er zijn zo veel soorten.

  2. Vandaag gemaakt en groot succes. Ik had geen dille dus tijm gebruikt en ipv olijfolie walnootolie. Bedankt voor het delen.

    1. Fijn te horen dat het een succes was, Amy!
      Tijm en olijfolie lijkt me ook erg lekker!

Reacties zijn gesloten.