Carpaccio van bietjes met honing-dille dressing

Carpaccio is één van mijn favoriete voorgerechten, maar toch wel wat afgezaagd.
Deze vegetarische versie met bietjes is een keer iets anders en ook nog eens heel erg lekker!

Vorige week was ik op het Allerhande Kerstfestival.
Daar heb ik carpaccio van bietjes geproefd en die was zo lekker dat ik hem thuis heb nagemaakt.
En dat is aardig gelukt al zeg ik het zelf!

Zorg dat je de bietjes in zo dun mogelijke plakjes snijd.
Dat kan met een scherp mes, maar met een mandoline gaat het nog beter.
Houd de gele en rode bietjes goed uit elkaar voor je ze op de borden gaat leggen. De rode bietjes geven namelijk erg af, waardoor je al snel roze  vlekken op de gele bietjes krijgt.

Ik heb rauwe bietjes gebruikt, maar als je wilt kan je de bietjes ook eerst koken. Zorg dan dat ze net niet helemaal gaar zijn zodat ze niet te zacht zijn om te snijden.

bieten-carpaccio-3bieten-carpaccio-2

Carpaccio van bietjes met honing-dille dressing
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepels gehakte dille
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 grote en twee kleine bietjes (rood en geel door elkaar)
  • Handje gepelde walnoten
  • Klein handje rucola
Bereiden:
  1. Meng in een kommetje de olijfolie, honing, azijn, dille en citroensap door elkaar tot een dressing
  2. Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een velletje keukenpapier
  4. Snijd de bietjes met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Houd de verschillende kleuren goed gescheiden zodat de rode bietjes niet kunnen afgeven.
  5. Schik de plakjes biet mooi op vier bordjes en Verdeel de dressing erover
  6. Meng een paar druppels olijfolie door de rucola en verdeel de blaadjes rucola over de borden
  7. Garneer met stukjes walnoot

 

bieten-carpaccio-5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *