BBQ: Gemarineerde kip-ananas spiesjes

Met dit lekkere weer zijn slaan we natuurlijk massaal aan het barbecueën.
Hamburgers, worstjes en sateetjes zijn erg lekker allemaal, maar een keer iets anders is ook niet verkeerd.

Deze spiesjes met kip en ananas zijn nog steeds heel simpel, maar net even anders.
Gemarineerde kip-ananas spiesjes voor op de bbq
Je kan de spiesjes heel makkelijk voorbereiden door de marinade een dag van tevoren te maken en alles alvast voor te snijden.
Zet de kip wel pas op de dag zelf in de marinade. Door het zuur in de ananassap kan de kip papperig worden. Een uurtje marineren is meer dan genoeg. Gemarineerde kip-ananas spiesjes voor op de bbq

BBQ: Kip-ananas spiesjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 12 stuks
Ingrediënten:
  • 500 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 ml sojasaus
  • 35 ml ananassap
  • 50 gram bruine suiker
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ verse ananas
  • 1 groene paprika
  • 1 flinke rode ui
  • ca. 12 satéstokjes
Bereiden:
  1. Steek de barbecue aan en leg de satéstokjes in een laagje water om te weken
  2. Doe de knoflook, sojasaus, ananassap en bruine suiker samen in een pannetje en breng zachtjes aan de kook
  3. Meng de maïzena met een eetlepel water tot er geen klontjes meer in zitten en roer door de marinade
  4. Laat de marinade zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt, ca. 10 minuten
  5. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur
  6. Snijd intussen de kipfilet, paprika, ananas en rode ui in stukken van ca. 2 cm
  7. Meng ¾ van de marinade met de kipfilet en laat minstens een half uur marineren in de koelkast. Zet de rest van de marinade apart
  8. Rijg de kip, ananas, paprika en ui om en om aan de satéstokjes
  9. Grill de spiesjes gaar op de barbecue
  10. Bestrijk de kip-ananas spiesjes voor het serveren met de achtergehouden marinade

Gemarineerde kip-ananas spiesjes voor op de bbq

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *