Aubergine uit de oven

Dit is weer zo’n recept dat eigenlijk een beetje bij toeval is ontstaan.
Ik eet nu even low carb, dus heb ik ’s avonds iets nodig in plaats van aardappels. Aubergine vult goed, dus had ik er eentje meegenomen uit de supermarkt.

Thuis heb ik hem gewoon in stukjes gesneden, in een ovenschaal gedaan, er een snelle tomatensaus overheen gegoten en er een berg Parmezaanse kaas overheen geraspt.
Lekker snel en makkelijk dus, en daar ging het me ook eigenlijk om. Maar dit bijgerechtje smaakte zó lekker dat ik hem toch even met jullie moest delen!

aubergine uit de oven 3

Aubergine uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3
Ingrediënten:
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Snufje cayennepeper
  • 1 grote aubergine
  • Flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een (saus)pan en fruit de ui en knoflook hierin even aan
  3. Giet het vocht van de gepelde tomaten bij de ui en knoflook en hak de tomaten klein
  4. Voeg de tomaten en de kruiden toe aan de saus en laat op laag vuur vijf minuten pruttelen
  5. Snijd intussen de aubergine in halve plakken en leg in een ovenschaal
  6. Breng de saus op smaak met peper en wat zout en get over de aubergine
  7. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en laat in ca. 20 minuten gaar worden in de oven

aubergine uit de oven 2