Alles-in-één ovenschotel met worst

Deze alles in één ovenschotel is ideaal voor op een luie zondag.
De oven doet het zware werk terwijl jij lekker kunt relaxen!

Je hebt tien minuten nodig om de groenten te snijden, maar dat is dan ook echt alles.
Mik alles in een braadslede, schuif de boel in de oven en drie kwartier later staat er een complete maaltijd vol verse groenten op tafel.

Deze ovenschotel smaakt extra lekker door de gerookte paprikapoeder. Vooral in combinatie met de worstjes vind ik de gerookte paprika heel lekker.
Je kan eventueel gewoon paprikapoeder gebruiken, maar dat geeft wel echt een andere smaak.
Gerookt paprikapoeder is gewoon bij AH te vinden bij de kruiden.


Alles in één ovenschotel met worst
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram voorgekookte krieltjes, in de lengte gehalveerd
  • 175 gram kleine champignons (of normale, gehalveerd)
  • 1 groene paprika, in grove repen
  • 1 rode paprika, in grove repen
  • 2 flinke rode uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 kleine varkensworstjes, of 4 grotere worstjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de champignons, paprika, rode ui en gehakte knoflook in een braadslede of een grote ovenschaal
  3. Meng de olijfolie met het gerookte paprikapoeder en de tijm
  4. Voeg toe aan de groenten, hussel alles goed door elkaar en verdeel de groenten gelijkmatig over de braadslede
  5. Bestrooi met wat peper en zout
  6. Prik de worstjes één keer in met een vork en leg ze bovenop de groenten
  7. Bestrijk de worstjes met een beetje olijfolie en zet de braadslede in de oven
  8. Schep na 30 minuten de groenten even om en draai de worstjes
  9. Laat daarna nog zo’n 15 tot 20 minuten verder garen tot de worstjes goed gaar zijn

Alles in één ovenschotel met worst

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 gedachten over “Alles-in-één ovenschotel met worst”

  1. Hoi Marianne,
    Dit zag er zo lekker én makkelijk uit… meteen dus gemaakt op deze ‘lazy sunday’! Was heerlijk! Met net een klein beetje pit van de pimenton waarschijnlijk (gelukkig had ik de ‘dulce’ gekozen i.p.v. de ‘picante’!).
    Wat denk jij: kan ik dit ook met runderworsten doen, of zouden die te droog worden?
    Dank voor dit heerlijke recept & groetjes,
    Jolanda

    1. Hoi Jolanda,
      Dankjewel voor je reactie. Leuk dat je het recept meteen bent gaan maken!
      Runderworsten worden waarschijnlijk wel sneller droog in de oven.
      Misschien kan je ze iets later toevoegen zodat ze niet zo lang in de oven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *