Basiskoken #9: Zo maak je zelf knoflookbrood

Knoflookbrood past bijna overal bij.
Het is lekker bij een kopje soep, bij een Italiaanse maaltijd, bij een maaltijdsalade of gewoon als tussendoortje. En natuurlijk is zelfgemaakt knoflookbrood het allerlekkerst. Dit recept kan je dus nog vaak van pas komen!

Eerder maakte ik altijd knoflookbrood met alleen olijfolie en knoflook. Ook lekker, maar toch niet helemaal zoals ik het wilde.
Nu ben ik er achter gekomen dat je voor het beste resultaat beter een combinatie van olie en roomboter kunt nemen.
Wel wat minder slank, maar echt veel lekkerder!

Recept voor homemade knoflookbrood Recept voor homemade knoflookbrood

Knoflookbrood
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 porties
Ingrediënten:
  • 1 vers wit stokbrood
  • 65 gram zachte roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd het brood in de lengte doormidden en leg de twee helften op een bakplaat (maak er vier stukken van als het niet op je bakplaat past)
  3. Meng de roomboter met de olijfolie, knoflook en peterselie tot een glad mengsel en bestrijk hier het stokbrood mee
  4. Zet het stokbrood in de oven en laat in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig bakken

Recept voor homemade knoflookbrood

Bewaren

Bewaren