Geroosterde pastinaak

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot een paar dagen geleden nog nooit pastinaak had geproefd.
Toen ik pastinaken in de supermarkt zag liggen heb ik er in een opwelling een paar in mijn karretje gegooid.

Thuis hebben ze een paar dagen op de groenteschaal gelegen voor ik besloten had wat ik ermee ging maken.
Volgens Pinterest kan je van alles met pastinaak. Van soep tot chips tot puree. Ideeën genoeg dus.

Ik  wilde het zo simpel mogelijk houden.
Daarom heb ik ze gewoon geroosterd in de oven met een beetje tijm en olijfolie.
De smaak is lekker zoet en heeft wel iets weg van wortel of zoete aardappel.
Goedgekeurd dus. Pastinaak ga je vanaf nu zeker vaker tegenkomen op LMF!

geroosterde-pastinaak-4 geroosterde-pastinaak-1

Geroosterde pastinaak
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 500 gram pastinaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm (of ½ eetlepel gedroogd)
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de pastinaken in gelijke plakken van ca. 0.5 cm
  3. Doe de pastinaak in een kom en meng met de olijfolie, gehakte tijm en wat peper en zeezout
  4. Spreid de pastinaak uit op een bakplaat en laat in ca. 30-35 minuten gaar en goudbruin bakken in de oven.
  5. Schep halverwege de baktijd om

geroosterde pastinaak-3

Bewaren

Bewaren

Bewaren