Crunchy kip met paprikachips uit de oven

Mijn moeder maakte deze crunchy kip vroeger al voor ons. Het was één van de favorieten van mijn broertje en mij.
Nu heb ik hem voor mijn eigen kinderen gemaakt en ook bij hen viel hij erg goed in de smaak!

Je maakt deze crunchy kip heel makkelijk, met maar drie ingrediënten.
Het klinkt misschien een beetje vreemd… kip gepaneerd met paprika chips. Maar geloof me, dit wil je echt proberen!

De kip wordt het lekkerst als je de chips een beetje grof houdt, dus niet helemaal tot poeder maakt. Paneer de kip twee keer, zo krijg je een extra crispy effect!

De bereidingstijd hangt af van de grootte van de kipfilets. Ik gebruikte kipfilet van 120 gram en die had 25 minuten nodig.
Als je grotere stukken kip gebruikt, check dan eerst of ze gaar zijn voor je ze uit de oven haalt. Je kan op gaarheid controleren door er met een sateprikker in te prikken. Wanneer het vocht dat uit het vlees komt helder is, is de kip gaar.

crunchy kip met paprikachips 1 crunchy kip met paprikachips 3 crunchy kip met paprikachips 5

Crunchy kipfilet met paprikachips
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 4 kleine kipfilets van ca. 120 gram per stuk
  • 125 gram paprika chips
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakplaat licht in
  2. Verkruimel de chips grof en klop de eieren los met een vork
  3. Haal de kipfilet door het geklopte ei en vervolgens door de verkruimelde chips
  4. Druk de chips goed aan zodat ze blijven ‘plakken’
  5. Haal de kip nog een keer door het ei en weer door de verkruimelde chips voor een extra dikke crunchy laag
  6. Leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat en bestrooi met een beetje peper
  7. Laat de crunchy kip in ca. 25-30 minuten gaar worden in de oven. Keer halverwege

crunchy kip met paprikachips 2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Crunchy kip met paprikachips uit de oven”

Reacties zijn gesloten.