Gezond ijs met maar twee ingrediënten

Met deze temperaturen gaat een lekker ijsje er wel in!
Dit ijs is echt gezond en super makkelijk te maken.
Normaal gesproken ben ik niet zo bezig met dingen als vetarme cake of gezond ijs. Snacken hoeft van mij echt niet gezond te zijn.
Maar sinds we weten dat Nynke niet tegen zuivelproducten kan, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Omdat ze vooral roomijs erg lekker vindt wilde ik graag iets maken dat op roomijs lijkt, maar dan natuurlijk zonder room.
En dat is gelukt! Oké, het smaakt niet helemaal hetzelfde, maar het komt aardig in de buurt. De kinderen hebben er in elk geval erg van zitten smullen!

gezond ijs 1 gezond ijs 2

Gezond ijs met maar twee ingrediënten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 2 rijpe bananen
  • 15 frambozen
Bereiden:
  1. Snijd de bananen in plakjes en spoel de frambozen af
  2. Doe het fruit in een diepvrieszakje of -bakje en zet voor 2 uur in de vriezer
  3. Meng het halfbevroren fruit in de keukenmachine tot het de textuur van softijs heeft
  4. Wanneer het ijs te zacht wordt kan je het nog even terugzetten in de diepvries (wel regelmatig blijven doorroeren)
  5. Serveer met wat gehakte pure chocola

gezond ijs 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren