Pastasaus met draadjesvlees uit de slowcooker

Deze pastasaus is een combi van twee van mijn favorieten: bolognesesaus en draadjesvlees!

Het idee voor deze pastasaus heb ik van Jamie Oliver. Een hele tijd geleden heb ik eens gezien hoe hij pastasaus maakte met rundvlees. Het leek me een ideaal gerecht om in de slowcooker te maken en dat bleek ook zo te zijn. Gewoon even het vlees aanbraden, alles in de crockpot gooien en zes uur later stond er een heerlijke pastasaus klaar!
Ik heb er een soort bolognesesaus van gemaakt maar dan met rundvlees in  plaats van gehakt. Heel makkelijk en echt super lekker!

Je kan de saus heel goed invriezen, dus maak lekker een grote pan vol. Lekker makkelijk voor als je een keer geen tijd of zin hebt om in de keuken te staan!

Tip: Voeg een bakje gerookte spekreepjes toe om het extra lekker te maken!
pastasaus met draadjesvlees uit de slowcooker 4 pastasaus met draadjesvlees uit de slowcooker 5

Pastasaus met draadjesvlees uit de slowcooker
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 5-6 personen
Ingrediënten:
  • 750 gram runderlappen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 1 runderbouillonblokje
Bereiden:
  1. Snijd de runderlappen in tweeën en bak ze even aan in wat boter
  2. Leg het vlees in de slowcooker en voeg alle overige ingrediënten toe
  3. Stel de pan in op de hoge stand en laat alles in ca. 6 uur gaar worden
  4. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en roer het door de saus
  5. Breng de pastasaus op smaak met peper, zout en eventueel wat chilipoeder voor een beetje extra pit

pastasaus met draadjesvlees uit de slowcooker 2

17 gedachten over “Pastasaus met draadjesvlees uit de slowcooker”

  1. Kan ik de wijn ook weg laten? En moet dat dan nog vervangen worden voor iets anders?

    1. Ik zie dat op deze vraag nog geen reactie op is gekomen.
      Ook ik ben benieuwd of je de wijn kan vervangen door iets anders of weglaten.

    2. Vocht! Bouillon, water oid maar de wijn geeft betere smaak en alcohol verdampt proef je verders niet.

  2. Hoi Marianne, laat jij de pan de hele 6 uren op de hoogste stand staan of na een uur op low,
    Gr Marianne de Jong

    1. Hoi Marianne,
      Ik laat hem gewoon op de hoge stand staan.
      Als het te hard gaat of het vlees wordt snel gaar, dan kan je eventueel overschakelen naar de lage stand.
      Je kan de saus ook op de lage stand bereiden, dan duurt het ca. 10 uur voor de saus klaar is.

  3. Dag Marianne,
    Dit recept mij mede overgehaald voor de aanschaf van een slowcooker. Gisteren besteld bij Oldenhof en vandaag al bezorgd.
    Dus wordt ie vandaag of morgen al in gebruik genomen.
    Ben zeer benieuwd naar het resultaat.
    Maar als ik de foto zie wordt ik al direct overtuigd van een overheerlijk resultaat.
    Hartelijk dank,
    Gerard Schaefers

    1. Wat leuk, Gerard!
      Ik hoop dat je net zo dol op je slowcooker wordt als ik op de mijne!
      Laat je me weten hoe hij bevalt?

  4. Ziet er lekker uit. Ik heb het nu in de slowcooker zitten maar heb toch nog een vraag (beetje aan de late kant dus..)
    Moet er maar zo weinig vocht in?
    Of moet ik “bouillonblokje” lezen als: “Bouillon getrokken van een bouillonblokje”?

    1. Hoi Hanneke,

      Er hoeft inderdaad niet zoveel vocht bij. In de crockpot verdampt het vocht niet, maar loopt terug in de pan. Daardoor hoeft er niet zoveel vocht te worden toegevoegd.
      Mocht de saus toch de dik blijven, dan kan je eventueel op het laatst nog wat vocht toevoegen.
      Laat je nog even weten hoe het gesmaakt heeft? Ben erg benieuwd!

      1. Hoi Mmmmmarianne,

        We hebben de pastasaus zojuist achter de kiezen, samen met vers gemaakte pasta.
        Het smaakte uitstekend, oftewel: Het recept wordt toegevoegd aan de map met recepten die vaker gemaakt dienen te worden in dit huis.
        Dank!

  5. Lekkere saus. Heb er nog als extra’s een fijngehakte rode peper aan toegevoegd, een laurierblaadje en een klein handje gedroogde tijm.

    1. Hoi Connie,

      Lekker om het wat pittiger te maken met rode peper! En tijm lijkt mij er ook heel lekker door. Ga ik zeker proberen de volgende keer!

      Liefs,
      Marianne

  6. Hoi Marianne,
    Ook dit gerecht ziet er weer héérlijk uit! Mag ik vragen hoe groot jouw crockpot is? Heb jij de 3,5 liter-versie? Het lijkt me een geweldig apparaat, maar weet niet goed welk formaat ik het beste kan kopen. En zet je ‘m echt urenlang aan als er niemand thuis is? Dat idee vind ik nog best een tikje griezelig… 😉
    Bedankt & groetjes,
    Jolanda

    1. Hoi Jolanda,

      Ik heb de 5,7 liter, maar als ik eerlijk ben vind ik hem wel heel erg groot! Ik heb altijd genoeg ruimte over in de pan, dus een maatje kleiner was voor mij ook prima geweest.
      Het voordeel van de grotere variant is dat er een timer op zit. Als de kooktijd is afgelopen schakelt hij automatisch over naar de warmhoudstand.
      Ik laat de pan rustig aanstaan als ik wegga, maar ik zorg altijd wel goed dat het snoer niet tegen de pan aan komt. Gaat altijd prima!

      1. Hoi Marianne,
        Dank je wel voor je reactie. Dat geeft toch wat houvast én de tip van die timer is ook erg handig!
        groetjes,
        Jolanda

Reacties zijn gesloten.