Gele rijst met perzik

Als kind maakte ik deze gele rijst met perzik al. Toen ik een jaar of elf was wilde ik graag leren koken. Dit was één van de eerste recepten die ik helemaal zelf kon klaarmaken.

Elke week mocht ik een keer zelf eten koken van mijn moeder. We hebben dus een hele tijd wekelijks gele rijst met perzik gegeten!

Door de perzik smaakt de rijst een beetje zoetig, waardoor kinderen er gek op zijn. Ik vind deze rijst vooral erg lekker in combinatie met vissticks, maar met kip is hij ook heel erg lekker.

gele rijst met perzik 3 gele rijst met perzik 1

Gele rijst met perzik
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel kurkuma
  • mespunt knoflookpoeder
  • mespunt gemberpoeder
  • 300 gram witte rijst
  • 500 ml hete kippenbouillon
  • blikje perzik op lichte siroop (uitlekgewicht ca 135 gram)
Bereiden:
  1. Verhit wat olie en bak de ui even aan
  2. Voeg de kurkuma, knoflookpoeder en gemberpoeder toe en bak even mee
  3. Doe de rijst erbij en laat kort meebakken
  4. Voeg de bouillon toe en zet het vuur laag
  5. Doe het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur gaar worden. Roer af en toe even door om aanbranden te voorkomen
  6. Snijd intussen de perzik in stukjes en houd de siroop apart
  7. Voeg, als de rijst bijna gaar is, de stukjes perzik en de siroop bij de rijst
  8. Laat alles even doorwarmen tot de rijst het vocht heeft opgenomen
  9. Breng de rijst op smaak met peper en eventueel wat zout

gele rijst met perzik 2