Bacon-kaas-ui quiche

De herfst is voor mij hét seizoen voor comfort food. Nu het buiten kouder en natter wordt krijg ik echt weer behoefte aan stevige maaltijden. Stoofpotjes, stamppot, stevige maaltijdsoep…. ik ben er dol op!

Deze quiche is perfect voor op een druilerige herfstdag.
Hij is makkelijk te maken, helemaal als je kant en klaar taartdeeg gebruikt.
Het maakt niet uit of je de quiche warm of koud eet, als lunch of als avondmaaltijd met een lekkere groene salade erbij. Deze bacon-kaas-ui quiche is altijd lekker!
bacon-kaas-ui quiche 4 bacon-kaas-ui quiche 5
Ingrediënten (voor 6-8 personen):
1 verpakking koelvers deeg voor hartige taart
200 gram ontbijtspek (plakjes)
2 grote uien, in halve ringen
1 eetlepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
200 gram gerijpte cheddar kaas, geraspt
5 eieren
200 ml slagroom
100 ml melk
Extra nodig:
quichevorm of springvorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een quiche vorm of springvorm met het taartdeeg
Bak het spek in een koekenpan tot de plakjes licht knapperig zijn en laat het spek uitlekken op keukenpapier
Bak in dezelfde koekenpan de ui met de tijm tot de ui zacht begint te worden
Verdeel de ui over de taartbodem
Verdeel de plakjes gebakken spek over de ui
Bedek de spekplakjes met de geraspte cheddar
Klop in een kom de eieren los met de slagroom en de melk en breng op smaak met wat peper
Schenk het mengsel over de quiche
Zet de quiche in de oven en laat hem in ca. 40 minuten gaar worden
Laat de quiche ca. vijf minuten afkoelen voor je hem serveert

bacon-kaas-ui quiche 2