mini pannenkoek muffins

Sinds ik deze pannenkoek muffins maakte hebben we er hier thuis een nieuw favoriet ontbijtgerechtje bij!
Mijn kinderen zijn dol op pannenkoeken, of het nu als avondeten is of als ontbijt. Deze pannenkoek muffins vielen dus erg in de smaak!

Het maken van pannenkoek muffins stond al een tijdje op de planning, maar het was er nog niet van gekomen. Het is ’s ochtends meestal vrij hectisch hier thuis. Uitgebreid ontbijt koken is dan gewoon niet handig.  Maar afgelopen zaterdag is het dat toch gelukt!
Nynke en ik waren al vroeg wakker. Om zeven uur waren we al beneden en we besloten gezellig samen de keuken in te duiken. Terwijl de mannen uitsliepen hebben wij deze heerlijke pannenkoek muffins gemaakt!

Ik heb er nu rozijnen in gedaan, maar je kan eindeloos variëren met bijvoorbeeld fruit of noten. Of maak eens een hartige variant met bijvoorbeeld gebakken spek of kaas. Als je een hartige versie maakt, laat dan de vanillesuiker weg.

De muffins zijn zowel warm als koud erg lekker, vooral als je ze dipt in een beetje warme stroop of maple syrup!

pannenkoek muffins 4
pannenkoek muffins 5  pannenkoek muffins 3

mini pannenkoek muffins
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 24 stuks
Ingrediënten:
  • 50 gram rozijnen
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • ½ eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • 30 gram gesmolten boter (+ extra om in te vetten)
  • extra nodig: mini muffinvorm
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Vet het muffinblik royaal in met gesmolten boter of bakspray
  3. Laat de rozijnen weken in een laagje lauw water
  4. Meng in een kom de bloem, vanillesuiker, zout en bakpoeder
  5. Klop in een andere kom het ei los met de melk
  6. Voeg de helft van het ei-melk mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een gladde massa met een garde of mixer
  7. Voeg de rest van de melk en de gesmolten boter toe en meng tot een egaal beslag
  8. Doe het beslag in een schenkkan en verdeel het over de muffinvorm. Vul de vormpjes voor ca. ¾ met beslag
  9. Dep de rozijnen droog met wat keukenpapier en verdeel ze over het muffinbeslag
  10. Laat de muffins in ca. 12 minuten gaar worden in de oven
  11. Laat ze een paar minuten staan voor je ze voorzichtig uit het bakblik haalt (gebruik een scherp mesje om de randjes los te snijden)
  12. Serveer met warme stroop of maple syrup

pannenkoek muffins 2