Pittige linguine met garnalen

De meest eenvoudige gerechten zijn vaak het lekkerst.
En deze pittige linguine met garnalen is daar een goed voorbeeld van!
Naast dat deze linguine echt heerlijk is, staat hij ook nog eens in een kwartiertje op tafel!

Ga je voor low budget, vervang de garnalen dan door kipfilet!

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram tomaten passata (pakje)
  • 100 ml kook room
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels gehakte peterselie, plus 1 eetlepel voor garnering
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 500 gram linguine (pasta)
  • 500 gram rauwe, gepelde garnalen
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
  2. Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan of wok
  3. Bak de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig is
  4. Voeg de passata, kook room, Italiaanse kruiden, chilipoeder, peterselie en allesbinder toe.
  5. Laat even zachtjes pruttelen om de saus te laten binden.
  6. Doe, als het water kookt, de linguine in de pan met kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’.
  7. Verhit terwijl de pasta kookt twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in 3-4 minuten gaar.
  8. Voeg de garnalen toe aan de saus.
  9. Giet de pasta af en roer door de saus
  10. Verdeel over vier borden en garneer met de achtergehouden gehakte peterselie.

Pittige linguine met garnalen

Bewaren