Courgette rolletjes met feta

Je hebt ze vast weleens gezien. Rolletjes van gegrilde courgette of aubergine met een lekkere vulling erin.
Ik liep al een tijdje met een idee voor zo’n hapje, alleen heb ik geen grillpan. En om nu speciaal voor courgette rolletjes een grillpan aan te schaffen vond ik ook wel weer wat overdreven.
Uiteindelijk besloot ik de plakken courgette gewoon even in de oven te roosteren in plaats van een grillpan te gebruiken, en dat lukte helemaal prima!
Alleen de mooie grill streepjes op de courgette ontbreken, maar qua smaak zijn ze helemaal goed!

In plaats van feta zou je de rolletjes ook kunnen maken met een vulling van bijvoorbeeld tonijn en kappertjes, zalm met roomkaas of hummus. Mogelijkheden genoeg!

courgette rolletjes met feta 4

Courgette rolletjes met feta
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 10 stuks
Ingrediënten:
  • 1 grote courgette
  • 100 gram feta of witte kaas, verkruimeld
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • Rasp van een halve citroen
  • Mespunt uienpoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd met een kaasschaaf de courgette over de lengte in dunne plakken
  3. Leg de plakken op een bakblik met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie
  4. Bestrooi de plakken courgette met verse zwarte peper en een beetje zeezout en laat ze ca. 10 minuten bakken tot ze zacht en makkelijk op te rollen zijn
  5. Laat de courgette afkoelen
  6. Meng intussen de kaas met de munt, citroenrasp en twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zout
  7. Verdeel telkens een beetje van het kaasmengsel over de hele lengte van een plak courgette en rol deze op
  8. Zet de rolletjes vast met een prikker of tandenstoker

courgette rolletjes met feta 2