Kipsalade met avocado en ei

Twee van mijn favoriete combinaties zijn avocado met kip en avocado met ei. Logisch dus dat avocado met kip én ei helemaal een geweldige combi is!

Deze salade is super lekker als lunch of zelfs als lichte avondmaaltijd. Je kunt hem gewoon zo eten zonder iets erbij, op wat blaadjes sla of maak er een lekkere wrap van.

Kipsalade met avocado en ei 3

Ik heb mayonaise van Hellmann  voor deze salade gebruikt, die is lekker fris van smaak. Je kan natuurlijk ook prima andere mayonaise nemen, maar dan is het wel lekker om een klein beetje citroensap toe te voegen om de salade net iets frisser te maken.

Kipsalade met avocado en ei

Kipsalade met avocado en ei
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3
Ingrediënten:
  • 1 kipfilet
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 hardgekookte eieren, afgekoeld
  • 3 eetlepels Hellmann’s mayonaise
Bereiden:
  1. Bestrooi de kipfilet met peper en zout
  2. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de kipfilet hierin gaar
  3. Laat de kip iets afkoelen, snijd in kleine stukjes en doe in een grote kom
  4. Hak de eieren grof en voeg toe aan de kip
  5. Voeg de gesneden avocado, ui en mayonaise toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Laat de salade afgedekt koud worden in de koelkast voor je hem serveert

Kipsalade met avocado en ei 2

5 gedachten over “Kipsalade met avocado en ei”

  1. Heerlijke basis!Aangevuld met maïs en fijngesneden augurkensticks, beetje kerrie en een flink bedje eikenbladsla. ?
    Geserveerd met speltstokbrood met pitjes en een kruidenkaasje als frisse avondmaaltijd

  2. Lekker gerecht! Ik had de kip gemarineerd met olijfolie, peper, zout en een beetje knoflook. Ook erg lekker.

Reacties zijn gesloten.