Kip kerrie ragout

Kip kerrie ragout doet het hier thuis altijd goed. Mijn kinderen zijn niet de makkelijkste eters, maar een bord kip kerrie gaat er altijd goed in!

Dit is weer zo’n gerecht uit mijn jeugd wat ik nu regelmatig voor mijn eigen kinderen kook.
Ik geef ze er altijd gesneden vers fruit bij. Vooral ananas, banaan en druiven smaken superlekker bij de kip kerrie.
Zelf houd ik wel van pittige kip kerrie ragout, maar vanwege de kinderen maak ik hem altijd iets milder. Wil je toch iets meer pit? Vervang dan de helft van de kerriepoeder door hot currypoeder.

Heb je ragout over? Hij is prima in te vriezen.
Of maak ragoutbroodjes! Vouw een beetje overgebleven ragout in een plakje bladerdeeg en bestrijk met los geklopt ei, bak 20 minuutjes in de oven op 220 graden en je hebt een heerlijke snack of lunch!

kipkerrie 3

Kipkerrie ragout
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 1 kg kipfilet, in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel hot currypoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Stukje gember van ca. 2,5 cm, fijngehakt
  • 75 gram boter of margarine
  • 75 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon (van twee tabletten)
Bereiden:
  1. Kruid de blokjes kipfilet met 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, de hot currypoeder, uienpoeder en gemberpoeder.
  2. Verhit een beetje boter in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan
  3. Voeg de kipfilet toe en bak tot het gaar is
  4. Neem uit de pan en zet apart
  5. Doe de boter in de pan en laat op laag vuur smelten
  6. Voeg de bloem toe en roer goed tot er een dikke pasta (roux) ontstaat
  7. Voeg de rest van de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer even door
  8. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer telkens tot de bouillon is opgenomen
  9. Doe het kip mengsel bij de ragout en laat het geheel nog even door warmen
  10. Breng op smaak met peper en zout
  11. Lekker met (basmati)rijst en vers fruit

kipkerrie 2

7 gedachten over “Kip kerrie ragout”

  1. Heerlijk recept! Het enige is dat wij de saus te dun vinden.
    Ik hou me aan de opgegeven hoeveelheden. Is t mogelijk deze ook wat dikker te maken? Heb je tips.
    Daniëlle.

    1. Jazeker, ik maak zelf altijd een grote pan ragout en vries dan de helft in voor later.
      De ragout wordt wel iets dikker als hij ingevroren is geweest. Dit kan je oplossen door er tijdens het opwarmen een klein scheutje water bij te doen.

  2. Goed gelukt. Heerlijk en simpel recept. Maar de smaak was subliem. De kinderen smullen er ook van. ?

Reacties zijn gesloten.