Eitjes in bladerdeeg

Deze zijn zo leuk! Natuurlijk voor bij het paasontbijt, maar ook de rest van het jaar zijn deze eitjes in bladerdeeg een heel lekker en makkelijk ontbijtgerechtje waar ook je kinderen dol op zullen zijn!

Voor het oog is het mooi om hele eieren te gebruiken, maar je kunt ook heel goed geklutste eitjes nemen met bijvoorbeeld een uitje, verse bieslook en geraspte kaas erdoor. Zo krijg je een soort omelet in een bakje van bladerdeeg!

De oventijd is een beetje afhankelijk van hoe je de eitjes het liefst wilt hebben. Als je van wat zachtere dooiers houdt kan je ze beter wat korter in de oven laten staan.

gebakken ei in bladerdeeg3

Eitjes in bladerdeeg
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eieren
  • Geraspte kaas
  • Extra nodig: muffinblik
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet het muffinblik licht in met een beetje boter of olie
  3. Duw de plakjes bladerdeeg in de holtes van het muffinblik zodat een soort mandjes ontstaan
  4. Breek boven elk bladerdeegbakje een ei
  5. Bestrooi het ei met een beetje kaas en peper en zout
  6. Zet de eitjes in de oven en laat in ca. 20 minuten gaar worden.

gebakken ei in bladerdeeg2