collage-spiesjes-2

3x spiesjes voor bij de borrel

Het is weer bijna oud & nieuw en dat betekend borrelen!
Spiesjes doen het altijd goed als borrelhapje.  Ze zien er leuk uit en zijn lekker makkelijk op tafel te zetten.

Om je een beetje inspiratie te geven voor oudejaarsavond of je nieuwjaarsborrel deel ik hieronder drie ideeën voor lekkere borrelspiesjes:

1. Italiaanse borrelspiesjes
Heel simpel, maar heel erg lekker!
spiesjes-salami-2Dit heb je nodig: (voor 12 spiesjes)
12 houten stokjes
3 plakjes salami van ca. 1 cm dik
6 zongedroogde tomaatjes
3 gegrilde paprika’s (pot)
12 zwarte olijven zonder pit

Bereiden:
Snijd de plakjes salami in vieren, de zongedroogde tomaatjes in tweeën en de gegrilde paprika’s in stukjes van ca. 2 cm
Prik op ieder stokje een stukje salami, dan een half tomaatje, een stukje gegrilde paprika en als laatste een zwarte olijf


2. Spiesjes met kaas, ham  en augurk
Misschien niet echt een culinaire verrassing, maar met deze combi is succes gegarandeerd!
spiesjes-hamkaas-2Dit heb je nodig (voor 18 spiesjes)
18 houten prikkers
18 blokjes jonge kaas
6 plakken ham
6 augurken

Bereiden:
Snijd de plakken ham in de lengte in drie lange repen en de augurken in drie stukken
Rol de repen ham op en prik samen met een stukje augurk op de blokjes kaas.


3. Caprese spiesjes met rauwe ham
Deze spiesjes zijn echt onwijs lekker en zien er ook nog eens prachtig uit! Ook als voorgerechtje of amuse zullen ze zeker in de smaak vallen.
spiesjes-mozzarella-2Dit heb je nodig (voor 12 spiesjes)
12 cocktailprikkers
6 cherrytomaatjes
6 plakjes rauwe ham
12 bolletjes mini-mozzarella
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel witte wijnazijn
6 basilicumblaadjes
klein snufje zout, uienpoeder en knoflookpoeder ( 1/2 mespuntje is al voldoende)

Bereiden
Halveer de cherrytomaatjes
Snijd de plakken ham in de lengte doormidden en rol de helften op
Steek aan elke cocktailprikker een bolletje mozzarella, een rolletje ham en een half tomaatje
Snijd de basilicum fijn
Meng de olijfolie met de azijn, uienpoeder, zout, knoflookpoeder en basilicum tot een dressing
Zet de spiesjes op een bord of serveerplank en besprenkel met de dressing


Wat zet jij oudejaarsavond voor lekkers op tafel?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *